Start » Nieuws

29-08-2017

Eigen plek op de boerderij

Vrijheid, na 3 weken in de stal gezeten eindelijk naar buiten heerlijk in de zon. Gelijk al kennismaking met Boris.

 

Het zijn van het ras mini varkens  zij worden niet groter dan gemiddeld 30 cm 
 en ze worden genoemd naar de naam Renee is  donkere  de gevlekte heet dan  Mark 

 

 

 

woensdag 14-07-2017 BUITESPEELDAG 

Na een mooie middag te hebben gehad, zijn wij met zijn allen zowel vrijwilligers als bezoekers zeer tevreden over deze buitenspeeldag.
Natuurlijk was de zon volop aanwezig en dat brengt de dag al goed.
Als je met ruim 200 mensen op één groot gras veld bent dan is het ook feest. Waterbuikglijbaan was er natuurlijk bij de kinderen weer zeer in trek. Wie wil er nu niet nat worden op zo`n super baan . Ook bij de suikerspin drinkkoe, was het druk. Doel-schieten achterop het veld of een partijtje voetballen met een echte trainer, jongens dit was ook leuk om te doen. Ouders zaten op het grasveld lekker met elkaar te kletsen net of ze een elkaar jaar niet zijn niet hebben gezien. Kijk en daar is nu een buitenspeeldag voor. Laat de kinderen met elkaar los/weg bij de pc. Heerlijk toch om dit te zien iedereen geniet hier van.
Wederom, toch weer de complimenten naar de vrijwilligers van de kinderboerderij om dit voor elkaar te krijgen.  voor foto's hiervan te bekijken klik hier 

Nog meer hier over:  https://www.assercourant.nl/achtergrond/498401/in-beeld-buitenspeeldag-in-lariksbos.html
Mensen ik groet u

 

2e paasdag 17-04-2017
Zon schijnt tenminste, dit is mooi meegenomen, want er was een vossenjacht in het Lariksbos.
Tal van groepjes hadden zich opgegeven om hier aan mee te doen. Het was gezellig in het bos ondanks de kou. De eerst opgave was dan ook slecht mede door het slechte weer van de afgelopen tijd. Maar volgens buienradar zal het droog blijven. Dus na 14.00 uur werd het druk op de boerderij met de vraag of ze nog mee mochten doen met de vossenjacht. Natuurlijk kon dit. Dus werk het nog druk in het Lariksbos.
Tal van figuranten deden haar uiterste best om de kinderen te vermaken de ene was een boswachter de andere een jager. Hierbij konden de kinderen vertellen wat het verschil is tussen deze twee. Met goed antwoord kregen ze chocolade eitje. Ook de Paashaas liep vrolijk rond te huppelen door het bos. De zeemeermin zat op de muurtje bij de waterval. Jonkvrouw noem maar op allemaal hadden ze wel iets te vertellen. Politieagenten een draadloze visser, toerist bloemenverkoopster niet te vergeten kabouter kwebbel en Minion. Genoeg om een middagje vol plezier er aan te hebben.
Kortom een leuke middag in het Lariksbos. Mensen hebben genoten anders waren er niet zoveel deelname. Ja toch.

Hierbij dan bij deze wil ik ook graag de vrijwilligers van de kinderboerderij bedanken voor de ruime inzet.
Was weer een mooie gezellige middag
in HET LARIKSBOS

 


Tegen half vier vanmiddag 06-04-2017 is Karlijn of Lisette kan deze namen nooit uit elkaar houden, bevallen van een drieling.Als eerst kwam Rianne witte lam te voorschijn 2e was Desiré en de 3e is dan Thomas. Het was weer een schoolvoorbeeld van een bevalling alles liep vlekkeloos. Binnen een half uur waren de drie kleintjes op de wereld. Natuurlijk zijn deze lammeren net als die andere lammeren t bewonderen in één van onze stalen. Maar we zijn er nog niet voor dit jaar. er staan voor deze of volgende week nog 2 die moeten bevallen. dus het blijf spannend bij ons.

 

1-7.jpg
1-7.jpg
2-9.jpg
2-9.jpg
3-5.jpg
3-5.jpg
4-4.jpg
4-4.jpg
5-2.jpg
5-2.jpg
6-1.jpg
6-1.jpg
7-1.jpg
7-1.jpg
8-1.jpg
8-1.jpg

Vanmorgen om 11.00 uur is Dora onze dwerggeit bevallen van een mooie dochter. zij heet nu Renee. na een zware bevalling is nu alles oké, moeder en dochter doen het nu goed en kleinte drinkt goed
moeder en dochter zijn tijdelijk te bewonderen in één van onze stallen. Helaas zijn de beschuit met muisjes op. nu nog 4 bevallingen deze week, daarna mag ik op vakantie denk ik.


1-6.jpg
1-6.jpg
2-8.jpg
2-8.jpg
3-4.jpg
3-4.jpg
4-3.jpg
4-3.jpg
5-1.jpg
5-1.jpg

24-02-2017

Vanmiddag zijn er lammeren gebracht die wij als  vrijwilligers mogen groot brengen. eenmaal oud en groot genoeg mogen zij weer naar de kudde om dan tussen de tantes oud te worden .

 

Deze lammeren zij nu nog te bewonderen in één van onze stallen. het is ook niet dat deze lammeren gevoerd. deze krijgen aangepast voedsel door één van onze vaste verzorgers. ( flesvoeding) melk

  


Zaterdag 05-11-2016

Halloween avond is weer voorbij. De nacht is droog gebleven, we hebben geen spatje regen gehad. Overdag waren de vrijwilligers al in het Lariksbos om alles klaar te zetten voor deze avond. ‘s Middags hebben we nog een dikke regenbui over ons heen gehad ,maar dat hinderde ons niet om door te gaan. Er moest immers veel gebeuren en de klok tikte gewoon door. 


Zaterdag morgen 02-07-2016

Nieuw op de boerderij is Bonno een mooi klein paardje van 80 cm. Hij is 6 jaar oud. en zeer lief voor kinderen. 

Bonno  hebben we ingeruild voor Noortje. Noortje mag nu elders anders wonen, waar zij lekker tussen de andere pony,s mag rond lopen.