Start » Wie we zijn » Stage werk » Opleiding

Opleidingsbedrijf: 

Kinderboerderij  “de Lariks”, is niet alleen een soort kinderboerderij, daarbij  ook een opleidingsbedrijf.

Op werkdagen worden deze onderhouden door stagiaires van verschillende opleidingen, die kennis willen maken met het vak dierenverzorging.

Kinderboerderij  “de Lariks”, is door BB  landelijk erkend als opleidingscentrum voor dierenverzorging MBO op alle niveaus en VMBO.  Daarbij  gekwalificeerd voor doeners Coachen 1, Coachen naar gericht Coachen en Omgaan met ADHD Autisme of leerproblemen.

 

Welke dieren zijn er in het verblijf. 

Het verblijf heeft niet de uitstraling van een kinderboerderij die men gewent is. Maar een soort schuur die tegen een boerderij aan staat waarin boerderij dieren zijn gehuisvest. Met daarin een pony, ezel en zelf een kalf .

Op het grote weiland bevinden zich onze schapen, geiten en varkens. 

Op het hofje kunt u de konijnen  in hun hokken bewonderen. Binnen de hekken soms daar buiten lopen de kleine kippen, van verschillende pluimages. Achter het verblijf paraderen de kalkoenen, parelhoenders, pauw.  Hier  treft u ook verschillende soorten groten kippen aan.

 

Binnen in het verblijf is  een echte voer en gereedschap hok met alles erop en aan. Soms  loopt er een wilde muis rond. Ook dat hoort er allemaal bij.    In de volières zijn  opgesierd door parkieten en fazanten .

Het decor wordt opgeluisterd een Nadoe(soort mini struisvogel) ganzen en verschillende soorten sier-eenden in de grote vijver. Dus elk wat wils.

 

Waar kunt u ons vinden. 

Kinderboerderij  ligt midden in de wijk “de Lariks”, langs het fietspad

 “de Laak”. Het is te bereiken via de straten de Eem of Maria in Campislaan, of natuurlijk via het fietspad.

 

Het verblijf is op werkdagen open van:

09.00 uur tot 12.00 uur en van

13.30 uur tot 16.30 uur.

In het weekend

13.30 uur tot 17.00 uur.

Telefoon:06.21.68.76.35

 

 

Kinderboerderij  is een onderdeel van,

Stichting Phusis.

 

Wilt u nog meer weten, kom gerust even lang

U bent altijd van harte welkom