Start » Melding activiteiten » Excursie mat Arie Koopman

Zondagmorgen eindelijk maar toch het is vandaag vrijwilligersdag bij de kinderboerderij 

Alle vrijwilligers van de kinderboerderij gaan met Arie Koopman mee op excursie naar Kampsheisde en de Drentse aa.

Maar voordat ze op pad gaan wordt er nog eerst gezamenlijk eten aan de broodjes en eigengemaakt soep die door de baas zijn gemaakt. Dan heb je ook echte soep. Ook elkaar weerzien is belangrijk. Dit gebeurt ook niet zo vaak dat de hele ploeg bij elkaar is. Natuurlijk wordt er dan ook heel wat bij gepraat.

Iedereen heeft een mooie vakantie gehad. Vooral morgen begint de scholen weer. Ook hier hadden ze wel weer zin.
Goed op de fiets naar de Drentse Aa.

Het gebied van < poepenhemeltje > 2 km van Assen, Wat is de wereld hier toch mooi. Als je dit ziet het totale plaatje en zo kort van een grote stad. is dit echt moeite waard om hier vaker te komen.
Veel planten, vogels insecten kom je hier tegen.
Ook de Drentse aa het beek, stroomt daar rustig door heen, kabbelen achter een stroomversnelling doet eventjes denken als je in de buitenland bent, maar het is heus het Drentse landschap.
Ik zal maar zeggen gewoon eens een keertje kijken en er bij langs gaan, het is echt de moeite waard van dit mooie landschap.
 
Na dit allemaal gezien en bewonderd te hebben werd tocht verder
naar Kampsheisde .
De omgeving van Kampsheide vormt op zich een stukje Drenthe maar dan in het klein. In het gebied zijn alle, voor het Drentse landschap zo kenmerkende elementen bij elkaar te vinden.
Voor meer info over Kampsheide
klik dan hier.
 
Aangekomen bij het Kampsheide werd er ook een bezoek gebracht daar aan de hunebed die hier in de bossen staat.
Deze t hunebed is het oudste grafmonument in het gebied. Het is omstreeks 3500 v. Chr. gebouwd.
Ook natuurlijk waren hier Drentse heideschapen volop aanwezig .

Lekker verstopt onder de bomen genieten van de warme september. Mensen wat kan de wereld ook hier mooi zijn. Vooral de rust die hier uitstraalt, dit is pas genieten en tot je rsut komen
De vrijwilligers waren hier allemaal met mij eens.

Deze middag gaat immers veel te snel voorbij al gauw, het was al bijna vijf uur. Dus tijd om weer naar huis te gaan. Want de baas staat ergens in Assen te wachten met eten bij een restaurant , want deze dag wordt bij ons op deze afsloten en afscheid van elkaar te nenen.

 
Namens alle vrijwilligs van de kinderboerderij willen dan ook graag  

 Bewoners Overleg "de Lariks", wij willen jullie dan ook graag  bedanken  voor het sponsoren

 van deze geweldige excursie.

 

Veel planten, vogels insecten kom je hier tegen.
Ook de Drentse aa het beek, stroomt daar rustig door heen, kabbelen achter een stroomversnelling doet eventjes denken als je in de buitenland bent, maar het is heus het Drentse landschap.
Torretjes ( schrijvertjes ) ook wel genoemd schaatsen heerlijk over het water. Af en toe zie je een vis zwemmen zo helder is het water hier. Dus genoeg voor Arie om hier wat over te vertellen. Aandachtig wordt er dan ook geluisterd.
Een grote buizerd vraagt hier ook om zijn aandacht met haar gefluit boven deze grote vlakte die dan hier dan rondvliegt, al gauw gingen de verrekijkers omhoog. Duidelijk te zien dat dit haar terrein is. De bloemen die hier nog steeds in de volle bloei staan kregen de nodige aandacht. Zoveel bloemen dat hier nog bloeien, teveel om op te noemen