Start » Nieuws

25-04-2019

Vanmiddag om half vier is Dora onze moeder geit bevallen van een tweeling. Ze heten Rocky en Roxanne. Moeder en Kids zijn te bezichtigen in 1 van onze stallen.


Vossenjacht 2e paasmiddag 2019 in het Lariksbos.
Bijna een compleet nieuwe vrijwilligersgroep voor de activiteiten. 
Vossen (figuranten) staan al klaar om de groepjes in ontvangst te mogen nemen met soms een opdracht erbij om natuurlijk chocolade eitjes of een koekje bij Hans en Grietje in ontvangst te mogen nemen.
De opgave was groot, Veel opa oma`s en ouders deden hieraan mee, toch wel 1 1/2 uur lopen om alle vossen te hebben opgezocht.De kinderen hadden er plezier in: soms in de houding staan bij de generaal of bij Hans en Grietje lekker koekjes eten . De spion hield natuurlijk alles in de gaten.

Ook veel kijkers in het bos om dit schouwspel aan te zien. 
Veel plezier hebben ze er wel aan gehad. gezellig een spel in het bos, elkaar ontmoeten, een praatje maken bij de speeltuin of bij de boerderij. dit is alleen maar voor herhaling vatbaar voor volgend jaar,.

voor meer foto`s van deze middags klik dan hier

 


29-03-20119

Vandaag drie lammeren opgehaald., ze zijn nu twee a drie dagen oud. ze zijn te bezichtigen  in de nieuwe stal. Ze zijn van het ras Drenthe heideschaap.
deze kleintjes  mogen blijven totdat ze groot zijn daarna  gaan ze terug naar de kudde.
Het is onze taak om ze hier op de boerderij  groot brengen. Meestal vinden de stage en vrijwilliger dit helemaal niet erg. 

08-03-2019 zijn er nog 4 dames gebracht, ook zij worden met de fles groot gebracht

 


Vanmorgen is de eerste fles-lam gebracht. Hij heet Kevin en is 3 dagen oud, hij drinkt goed.
Te bezichtigen in een van onze stallen.


17-01-2019

Vanmorgen gebracht na zeer lang wachten twee hele mooie landgeiten.
Ze heten Bianca en Lorena.
Ze zijn nog jong en worden alleen nog mooier.
Ze zijn nu nog klein beetje schrikachtig en zeer schuw
Maar t.z.t. is dit over en lopen zij mooi met de groep mee.
Lorena is de kleinere geit.

 


30-12-2018

Misschien zijn er  een nieuwe bewoners in de Lariks 

Het zijn  Canadese  ganzen , beiden zijn hier nu al een dikke week maar ik zal zeggen wees welkom .

Wij noemen deze bij naam als Niels & An . 

 

 


vrijdag 07-12-2018

Bulletje is vandaag op gehaald. hij heeft hier bij  ons ruim 7 maanden   Bul was uniek in zijn soort hij was lief rustig wil alles wel met je doen. eindje lopen vond hij pracht.

 

Nu is hij terug naar de kudde waar hij thuis hoort..

Bij ons op de boerderij werd hij te groot . Vandaar dat hij terug is naar de kudde.

  

08-09-2018

Alle jonge dieren zijn bij ons groot geworden. sommige zijn weg gegaan naar een andere boerderij.

De mooie geiten/ lammeren lopen vrij op het grote weiland .

Schapen-lammeren zijn weer teug naar haar eigen  kudde.  Flink wat hoenders uitgedund . Kortom we beginnen weer met een   nieuw seizoen. Nieuwe stagelopers hebben zich al aangemeld  

 

 Ook zijn er een paar vrijwilligers weggegaan.  door dat deze plekken nu vrij zijn  hebben de reserve vrijwilliger deze opgevuld. 

 

Daarin tegen kunnen wij nog steeds 1 a 2 vrijwilligers voor in de weekenden goed gebruiken. Voelt u zich hiervoor aangetrokken om dit werk uit te voeren,  neem dan contact op van de beheerder van dit bedrijf.  

 

Het jaar 2018 was opnieuw een mooi jaar,  veel activiteiten  hebben zich  plaatsgevonden zoals 

 Vossenjacht en buitenspeeldag , dit was opnieuw  één groot succes, veel mensen hebben hiervan genoten. 

Vakantie is weer voorbij. mooi toch zo. 

 


Woensdag 13 juni 2018
`s Morgens was het koud om alles op te bouwen voor de straatspeeldag van dit jaar. We hadden al tegen elkaar gezegd dat we blij waren dat de waterbuik- glijbaan was afgezegd. Het was gewoon te koud om de kinderen de hele middag te laten spelen met en in water.

Tegen 13.00 uur zijn  de eerste kinderen er al  om energie kwijt te raken , er waren voldoende hindernisbanen waar je plezier aan kon beleven. En moe werden  ze. 

 

Hoe later op de middag hoe meer bezoekers er op af kwamen op dit buitenspeeldag mee te beleven , Wat wij al weer voor de 12 keer hebben georganiseerd. De suikerspin vrouw maakte overuren maar ze had er wel plezier in, radio er bij. Het weer werd ook al wat meer aangenamer zonnetje kwam er bij. Prima zo, Tegen half vier waren verschillende benzine tanken van de aggregaten leeg en dan houdt het op om lucht in te pompen. Klein foutje van ons sorry hier voor, hieruit hebben we weer wat geleerd, extra benzine mee laten brengen

 

Na een ruime schatting zijn er op deze middag  genoeg deelname geweest  De drinkbekers voor de  ranja en stokjes van de suikerspin waren op. deze waren geteld.  Dan praat je al gauw over 350 bezoekers. hierbij doet ons dit genoegen dat er elk jaar meer deelname is.  Als vrijwilligers  doet ons dit deugd ., 

Prima zo tot volgend jaar.

Klik hier voor meer foto`s van deze dag

 

 20-04-2018

Vandaag is er een kalf gebracht , hij  zal met de fles groot gebracht worden door onze verzorgers, natuurlijk vinden zij dit niet erg. 

Zijn naam is Bulletje en mag net zolang bij ons wonen totdat heet zelfstandig kan eten.

Een week later begint hij al zelfstandig te eten en dan wordt het al een  flinke kerel.