Start » Ontstaan kinderboerderij

Start » Ontstaan kinderboerderij

Kinderboerderij  is opgezet door vrijwilligers unit de buurt.

 

In 1996 ontstond in het kader van het wijkbeleid de gedachte om een kinderboerderij op te zetten. Het moest wat anders zijn dan de geijkte speeltoestellen voor de kinderen.

Na lang voorbereiding met de gemeente en het bewonersoverleg (soort wijk platvorm) kon uiteindelijk in 1996 met de bouw van de kinderboerderij (dierenverblijf) begonnen worden.

 

20 jaar later staat de kinderboerderij  in volle pracht en praal. Een ontmoetingsplek die een ware aanwinst is voor de buurt. En dat bijna in het centrum van Assen.

 

Kinderboerderij “de Lariks “ is !!!!!!!!!!:

• Een ontmoetingsplek voor jong en oud
• Een plek waar mens en dier elkaar kunnen ontmoeten
• Een plek waar educatieve en ontspannende activiteiten georganiseerd wordt voor bezoekers, waarin de kinderboerderij      en het Lariksbos centraal staan.
• Een plek waar u als bezoeker op een interactieve wijze kennis kan maken met de dieren en hun omgeving dierenverblijf      “de Lariks”, en haar vrijwilligers organiseren jaarlijks verschillende soorten activiteiten bijv. de griezel en paaspuzzeltocht, c.q vossenjacht 

 

Opleidingsbedrijf: 

Kinderboerderij  “de Lariks”, is niet alleen een soort kinderboerderij, maar is  ook een opleidingsbedrijf.

Op werkdagen worden deze onderhouden door stagiaires van verschillende opleidingen, die kennis willen maken met het vak dierenverzorging.

Kinderboerderij  “de Lariks”, is door BB  landelijk erkend als opleidingscentrum voor dierenverzorging MBO op alle niveaus en VMBO.  Daarbij  gekwalificeerd voor doeners Coachen 1, Coachen naar gericht Coachen en Omgaan met ADHD Autisme of leerproblemen.

 

Welke dieren zijn er in het verblijf. 

Het verblijf heeft niet de uitstraling van een kinderboerderij die men gewent is. Maar een soort schuur die tegen een boerderij aan staat waarin boerderij dieren zijn gehuisvest. Met daarin een pony, ezel en zelf een kalf .

Op het grote weiland bevinden zich onze schapen, geiten en varkens. 

Op het hofje kunt u de konijnen  in hun hokken bewonderen. Binnen de hekken soms daar buiten lopen de kleine kippen, van verschillende pluimages. Achter het verblijf paraderen de kalkoenen, parelhoenders, pauw.  Hier  treft u ook verschillende soorten groten kippen aan.

 

Ook met een echte voer en gereedschap hok met alles erop en aan. Ook hier mag  soms een wilde muis rondlopen. Dat hoort er bij  In de volières zijn  opgesierd door parkieten en fazanten .

Het decor wordt opgeluisterd door verschillende soorten ganzen en siereenden in de grote vijver

dus voor elk wat wils.

 

Waar kunt u ons vinden. 

Kinderboerderij  ligt midden in de wijk “de Lariks”, langs het fietspad

 “de Laak”. Het is te bereiken via de straten de Eem of Maria in Campislaan, of natuurlijk via het fietspad.

 

Het verblijf is op werkdagen open van:

09.00 uur tot 12.00 uur en van

13.30 uur tot 16.30 uur.

In het weekend

13.30 uur tot 17.00 uur.

Telefoon:06.21.68.76.35

  

Kinderboerderij  is een onderdeel van,

Stichting Phusis.

 

Wilt u nog meer weten, kom gerust even lang

U bent altijd van harte welkom